+   ENGLISH
търсене
 

Фондация „Български адвокати за правата на човека“ и Център за правна помощ „Глас България“ в партньорство с Центъра за култура и дебат „Червената къща „Aндрей Николов“ представят:
 
Работещият мигрант в България: възможности и пречки 
 
(дискусия)
 
22 ноември | 18:30 | зала „Пеша Николова" | на български | Вход свободен
 
 
Първа дискусия от поредицата, в която ще говорим за предизвикателствата пред търсещите международна закрила у нас. В нея ще се фокусираме върху ситуации, в които търсещите закрила се оказват на пазара на труда – какви са възможностите пред държавата и обществото?
 
С участието на: Стана Илиев (експерт към Върховния комисариат на ООН), Диляна Гитева (Български адвокати за правата на човека), Мариана Стоянова (Бежанско–мигрантска служба към Български червен кръст), Надежда Богданова (отдел „Професионално ориентиране и обучение на възрастни", главна дирекция „Услуги по заетостта" в Агенция по заетостта). Модератор – Стефан Кръстев. 
 
Събитието е част от проекта „Защита на мигрантите с несигурен статус: намаляване използване на задържането, прилагане на алтернативи в общността", изпълняван от Център за правна помощ „Глас България" в партньорство с Фондация „Български адвокати за правата на човека". Проектът се занимава с фокусирано застъпничество, правна защита и административно подпомагане на мигрантите и се осъществява с финансовата подкрепа на European Programme for Integration and Migration (Европейска програма за интеграция и миграция). 
 
Резервации: можете да резервирате място на тел. 02/988 8188, 0885 828 532 и e-mail [email protected]. Резервациите важат до 15 минути преди началото на събитието.