+   ENGLISH
търсене
 

 
 
 

Среща-дискусия на млади адвокати с Руланд Бьокер, постоянен представител на Кралство Нидерландия в Съвета на Европа: Как да подпомогнем работата на правозащитните граждански организации?

17 октомври, 10-12 ч., фондация „Фридрих Науман“, ул. Калоян № 8

Работен език: английски

Записване на е-мейл [email protected].

 

На 17 октомври 2019 г. фондация „Български адвокати за правата на човека“ организира с подкрепата на Посолството на Кралство Нидерландия в България среща-дискусия с г-н Руланд Бьокер, постоянен представител на Кралство Нидерландия в Съвета на Европа.

Срещата е предназначена за млади адвокати с интерес или опит в областта на правата на човека. Темата на дискусията е как младите адвокати могат да подпомогнат работата на гражданските организации за подобряване защитата на правата на човека и гарантиране спазването на основните права и свободи.

Срещата ще се проведе от 10 до 12 ч. във фондация „Фридрих Науман“, ул. Калоян № 8.

Работен език: английски.

За участие моля, изпратете мейл на адрес [email protected].

Местата са ограничени!

________________

 

Г-н Бьокер завършва право в Университета в Утрехт през 1982 г.

В продължение на 20 години (1997-2017 г.) е правителствен агент в Европейския съд по правата на човека и други международни трибунали за правата на човека като Европейския комитет по социални права, Комитета на ООН за правата на човека, Комитета на ООН против изтезанията, Комитета на ООН срещу расовата дискриминация и Комитета на ООН за премахване на всички форми на дискриминация срещу жените.

Заместник съдия (наказателни дела) в Окръжен съд Хага в периода 1992-2017 г.

Говори английски, френски и немски език.