+   ENGLISH
търсене
 

 

На 12-14 април се проведе заключителният семинар по проект ACF/885  " Академия по права на човека" в Спа Хотел Аугуста, гр. Хисаря. Състоя се симулационен процес на производството по ЕКПЧ. Участниците бяха разделени на три групи - жалбоподатели, правителство и съд. Жалбоподателите имаха възможността да представят своите оплаквания, правителството да защити действията на държавните органи, а съдът да постанови решение. По време на симулацията всяка една от трите групи бе наставлявана от менторите - Здравка Калайджиева, Диляна Гитева, Златка Стефанова, Николай Руневски и други. Жалбата бе допустима и съдът установи нарушение на процесуалния аспект на чл. 2 от Конвенцията. 

Заключителното събитие се осъществи в рамките на проект ACF/ 885 “Академия по права на човека” на Фондация „Български адвокати за правата на човека“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на прилагането на международните стандарти за защита правата на човека.

Лекцията и симулационният процес ще се осъществят в рамките на проект ACF/ 885 “Академия по права на човека” на Фондация „Български адвокати за правата на човека“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на прилагането на международните стандарти за защита правата на човека.